Game: gemeenteraadslid voor één dag

Op verzoek van Publiek Domein is een eendaagse game ontwikkeld: “gemeenteraadslid voor één dag”. Naast de open inschrijving is het mogelijk deze game te spelen op een heidag, in de eigen vergaderruimte van de gemeenteraad of op een inhoudelijk uitje met het personeel. De game is zo gemaakt dat het ook onderdeel uit kan maken van een interne training of opleiding en is bestemd voor adviseurs, beleidsmedewerkers, teamleiders en afdelingshoofden.

 

 

Kruip in de huid van…….n_imagesH5UZBUY3
Kruip in de huid van gemeenteraadsleden en word een effectiever ambtelijk adviseur. In de gemeenteraad verdedigt jouw wethouder beleid dat jij hebt voorbereid. Altijd al eens willen weten hoe die raad nu werkt? kruip dan een dag in de huid van een raadslid tijdens de gemeenteraadsgame en maak alle facetten mee: van fractievergadering, tot raadsdebat, moties, amendementen en stemmingen.

 

 

Zelf ervaren hoe het politieke debat werkt
Wat zou het mooi zijn als ambtenaren en de volksvertegenwoordigers voor wie zij werken, elkaar beter zouden begrijpen. Je kunt een stap dichterbij dat doel komen. In één dag leer je de ins en outs van de gemeenteraad kennen. Als fractielid onderhandel je over de vaststelling van de begroting van een fictieve gemeente. De voorbereiding, het debat, de moties en amendementen, een schorsing met fractieoverleg en een college van Burgemeester en Wethouders dat ook een eigen visie en belang heeft, alles komt langs. Aan het einde van de dag heb je zelf eens ervaren hoe het politieke debat werkt.

 

Reactie van een deelnemer
Ik heb gevoeld hoe het politieke debat echt werkt en snap de politieke wereld nu stukken beter, ik heb er iedere nog iedere dag plezier van in mijn werk…

 

 

Contact
Wil je meer weten over deze game? Bel of mail ons gerust! Tonco Modderman 06-10525034 Irene van Rijsewijk 06-21804223